Minggu, 23 November 2008

Sejarah HITAM Wahhabi Berdasarkan Fakta Sejarah Tulen(1)

MEMBONGKAR FAKTA SEJARAH HITAM WAHHABI BERTINDAK MEMBUNUH UMAT ISLAM

( Edisi Sejarah Hitam Wahhabi Di Kota Thoif )

1- WAHHABI MENYERANG KOTA THOIF SETELAH MENAWAN PEMERINTAHAN ASY-SYARIF GHOLIB HAKIM MEKAH PADA ZUL QAEDAH TAHUN 1217H BERSAMAAN 1802M KEMUDIAN WAHHABI MEMBUNUH PENDUDUK THOIF TERMASUK WANITA DAN KANAK-KANAK DAN WAHHABI TURUT MENYEMBELIH BAYI YANG MASIH DIPANGKUAN IBUNYA.
( Rujuk fakta sejarah tersebut dalam kitab berjudul Kasyfu Al-Irtiyab seperti yang telah discan di atas pada mukasurat 18 karangan Muhammad Muhsin Al-Amin dan beliau turut menukilkan kenyataan yang sama dari Mufti Mekah Ahmad Bin Zaini Dahlan )

2- WAHHABI MEMBUNUH UMAT ISLAM DI DALAM MASJID-MASJID & RUMAH-RUMAH DAN WAHHABI BERTINDAK MENGEJAR SESIAPA YANG LARI DARI SERANGAN MEREKA LALU MEMBUNUH KEBANYAKAN MEREKA YANG LARI ITU, WAHHABI JUGA MENGUMPUL SEBAHAGIAN MEREKA TADI DALAM SATU KAWASAN MALANGNYA KEMUDIAN DIPUKUL LEHER MEREKA (BUNUH) DAN SEBAHAGIAN MEREKA DIBAWA OLEH WAHHABI KE SATU LEMBAH BERNAMA WADI ALUJ LANTAS WAHHABI MENINGGALKAN MEREKA DI WADI YANG KOSONG ITU YANG JAUH DARI PERKAMPUNGAN DALAM KEADAAN MEREKA DIBOGELKAN TANPA PAKAIAN ANTARA LELAKI DAN PEREMPUAN.
( Rujuk fakta sejarah tersebut dalam kitab sejarah berjudul Sofahaat Min Tarikh Al-Jazirah Al-Arabiyah Al-Hadithah pada mukasurat 178 dikumpulkan oleh Dr. Muhammad 'Audh Al-Khatib )

* bersambung... ada 7ribu lagi sejarah HITAM Wahhabi yang akan dibongkarkan dalam blog ini berdasarkan fakta sejarah yang tepat. Nantikan...

www.abu-syafiq.blogspot.com

8 komentar:

 1. salam kenal ya bro.. dari www.my-situs.co.cc

  BalasHapus
 2. Katakanlah (wahai Muhammad): “Inilah jalanku dan orang-orang yang menurutku, menyeru manusia umumnya kepada agama Allah dengan berdasarkan keterangan dan bukti yang jelas nyata. Dan aku menegaskan: Maha suci Allah (dari segala iktiqad dan perbuatan syirik); dan bukanlah aku dari golongan yang mempersekutukan Allah dengan sesuatu yang lain.” (Yusuf 12:108)”

  Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya….dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

  BalasHapus
 3. Saya sering kunjungi Blog anda,dan saya senang anda menulis dengan rujukan yang bisa dipertanggung jawabkan insya Allah..tapi kalo bole saya tanya anda dapatkan darimana buku-buku rujukan tersebut... Terima Kasih atas informasi nya...dari Karkun Palangka Raya..

  BalasHapus
 4. Saya sering kunjungi Blog anda,dan saya senang anda menulis dengan rujukan yang bisa dipertanggung jawabkan insya Allah..tapi kalo boleh saya tanya anda dapatkan darimana buku-buku rujukan tersebut... Terima Kasih atas informasi nya...dari Karkun Palangka Raya..

  BalasHapus
 5. alhamdulillah saya dapat dari blog ust abu syafiq malaysia. kalau mau lebih detail buka di
  http://salafytobat.wordpress.com/

  BalasHapus
 6. Assalamualaikum...
  Saudara Karkun abu Saqila.
  Terima kasih atas info tentang kejahatan puak Saud Wahabi. Gambar diatas adakah pembunuhan Israel di Ghaza atau gambar orang2 Islam Iraq?
  Wassalam.

  BalasHapus
 7. wahabi laknatullah!!! wahabi anjing jahanam

  BalasHapus